Zwemles aan jonge kinderen


EISEN ZWEMDIPLOMA A
In tegenstelling tot het “oude” zwemdiploma waarbij slechts de onderdelen gekleed zwemmen, de schoolslag, de enkelvoudige rugslag en watertrappen getoond moesten worden, moet een kindje voor het huidige zwemdiploma (het Zwem ABC) al veel meer laten zien.

Behalve de bovengenoemde vaardigheden moet ook de (beginners)borst- en rugcrawl worden gezwommen en moet er een stukje onderwater worden gezwommen. Drijven op de buik- en rug zijn ook onderdelen die de kinderen moeten beheersen.

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is 4 tot 5 jaar. Er zijn ouders die liever eerder willen starten met zwemles, namelijk als hun kind net 4 of zelfs 3 jaar is. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn erg moeilijk voor een kind van 3 jaar om te halen. Zelfs een kind van 4 heeft vaak moeite met de eisen. Daar komt bij dat een kind van 4 ook start op de basisschool. Dit is voor een kind een hele verandering, die veel energie kost. Wacht soms even een half jaar en het kind zal makkelijker door de zwemlessen heen lopen.

SURVIVAL
Ouders die graag willen dat hun kind leert zwemmen vóórdat het kind 4,5 jaar oud wordt, moeten eerst denken in termen van “Survival”. Tijdens de lessen leren kinderen zichzelf redden met de mogelijkheden die bij een kind van die leeftijd passen. Het kind leert niet direct alle zwemslagen, maar maakt kennis met het water en kan zich na enige tijd redden met een beginnende schoolslag beweging.

ADVIES
Wanneer wij starten met zwemles aan zeer jonge kinderen dan brengen wij ouders op de hoogte van de eventuele duur van de opleiding. Wij willen niet de indruk geven dat een jong kindje binnen de gemiddelde lesperiode een zwemdiploma kan halen (uitzonderingen daargelaten) en ouders moeten rekening houden met een langere lestijd.

Enige tijd na de startdatum geven wij een advies om gewoon verder te gaan met de zwemlessen, of het advies wordt gegeven om tijdelijk te stoppen. Wanneer ouders later weer willen starten met de lessen dan wordt er zo spoedig mogelijk opnieuw een plaats in het rooster gereserveerd en worden de zwemlessen hervat.

AANMELDEN
Aanmelden voor zwemles kan altijd, is kosteloos en verplicht tot niks. Klik voor aanmelden op de onderstaande button. Na het invullen van de gevraagde gegevens kan het formulier worden verzonden. U ontvangt per direct een bevestigingsmail met daarin vermeld een toegangsnaam en een wachtwoord voor de persoonlijke pagina. Door middel van de persoonlijke pagina kunnen vorderingen worden opgevraagd en kunnen zwemlessen worden afgemeld of ingehaald.

Na het doorlopen van de wachttijd nemen wij telefonisch contact op om de startdatum, lesdag en lestijd af te spreken. Zodra de afspraken zijn gemaakt ontvangt u via de mail een bevestiging van inschrijving en verdere informatie.