Zwemles

Zwemles

Lestijden altijd in overleg
Zwemschool Rob Sports geeft zwemles aan kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar en 3 maanden tot 10 jaar.

Wachttijd 1 maand.
€ 39,50 per maandLeren zwemmen is in ons land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC.

Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een belangrijke plaats inneemt. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden. Zo is een kind goed voorbereid op subtropische zwemparadijzen en activiteiten op, in en aan het buitenwater.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Een kind met het Zwem-ABC op zak doet “met alle plezier” mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Natuurlijk sluit het aan bij de leef- en denkwereld van de kinderen.

Zwemles bij Rob Sports is altijd in een ontspannen sfeer, want plezier in het zwemmen staat voorop! Ouders kunnen de vorderingen van hun kind op de voet volgen vanuit het comfortabele zitje vlakbij het water.

Kinderen kunnen al met vier jaar en drie maanden op zwemles. Nieuwe leerlingen starten altijd in een groep van maximaal acht kinderen. Dit noemen we een ’fase 1 groep’. Deze groepen zwemmen één keer per week, gedurende 30 minuten. In de fase 1 groep ligt het accent op het kind watervrij maken, want dat is de basis van goed leren zwemmen. Er wordt geoefend met spetteren en spatteren, in het water springen en uit het water klimmen. Daarnaast leert hij of zij de schoolslag, enkelvoudige rugslag en de beenslag van de borst- en rugcrawl. Zodra een kind deze slagen zonder zwemvleugeltjes over enige afstand kan zwemmen, gaat hij/zij naar de ’fase 2 groep’.

De fase 2 groep bestaat uit maximaal dertien leerlingen. Zij zwemmen tweemaal per week 30 minuten. In fase 2 perfectioneren we de schoolslag en de enkelvoudige rugslag. Ook oefenen we de beginselen van de borst- en rugcrawl.

En dan wordt het spannend, want als een kind de oefeningen uit fase 2 goed beheerst, gaat hij/zij naar de Diplomagroep. Deze groep zwemt ook tweemaal per week 30 minuten. We oefenen alle eisen voor diploma A. Gaan alle onderdelen goed, dan mag een leerling op voor het diplomazwemmen in het Molenduinbad te Norg. De zwemexamens worden altijd op zaterdag aan het eind van de middag gepland, zodat ook oma’s en opa’s kunnen komen kijken. Rob Sports is erkend om zwemexamens te organiseren. Meer informatie over zwemles is te vinden op de Rob Sports App.