Zwemles

Zwemles


Wij hebben op dit moment de mogelijkheid kinderen per direct in te delen voor zwemles (ABC).
De zwemlessen gaan in de zomervakantie gewoon door. 
Vanaf september 2019 is er weer een korte wachttijd.

Zwemschool Rob Sports geeft zwemles aan kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar en 3 maanden tot 10 jaar.

€ 39,50 per maand.

Lestijden altijd in overleg.

Zwemles

Leren zwemmen is in ons land van levensbelang

Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC.

Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een belangrijke plaats inneemt. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden. Zo is een kind goed voorbereid op subtropische zwemparadijzen en activiteiten op, in en aan het buitenwater.

Zwemles

Fase 1

Kinderen kunnen al met vier jaar en drie maanden op zwemles. Nieuwe leerlingen starten altijd in een groep van maximaal acht kinderen. Dit noemen we een ’fase 1 groep’. Deze groepen zwemmen één keer per week, gedurende 30 minuten. In de fase 1 groep ligt het accent op het kind watervrij maken, want dat is de basis van goed leren zwemmen. Er wordt geoefend met spetteren en spatteren, in het water springen en uit het water klimmen. Daarnaast leert hij of zij de schoolslag, enkelvoudige rugslag en de beenslag van de borst- en rugcrawl. Zodra een kind deze slagen zonder zwemvleugeltjes over enige afstand kan zwemmen, gaat hij/zij naar de ’fase 2 groep’.

Fase 2

De fase 2 groep bestaat uit maximaal dertien leerlingen. Zij zwemmen tweemaal per week 30 minuten. In fase 2 perfectioneren we de schoolslag en de enkelvoudige rugslag. Ook oefenen we de beginselen van de borst- en rugcrawl.