Zwemles

Zwemles


Zwemschool Rob Sports geeft zwemles aan kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar en 3 maanden tot 10 jaar.

Diploma A wachttijd ongeveer 4-6 maanden.
Diploma B & C korte wachttijd.

Zwemles wordt gegeven op de volgende dagen / tijden:
Maandag 15.00 - 18.30 uur
Dinsdag 14.30 - 18.00 uur
Woensdag 14.00 - 19.00 uur
Donderdag 15.00 - 19.00 uur
Vrijdag 13.00 -19.00 uur
Zaterdag 08.00 -15.00 uur

€ 46,50 per maand.

Zwemles

Leren zwemmen is in ons land van levensbelang

Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC.

Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een belangrijke plaats inneemt. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden. Zo is een kind goed voorbereid op subtropische zwemparadijzen en activiteiten op, in en aan het buitenwater.

Zwemles

Fase 1

Kinderen kunnen al met vier jaar en drie maanden op zwemles. Nieuwe leerlingen starten altijd in een groep van maximaal acht kinderen. Dit noemen we een ’fase 1 groep’. Deze groepen zwemmen één keer per week, gedurende 30 minuten. In de fase 1 groep ligt het accent op het kind watervrij maken, want dat is de basis van goed leren zwemmen. Er wordt geoefend met spetteren en spatteren, in het water springen en uit het water klimmen. Daarnaast leert hij of zij de schoolslag, enkelvoudige rugslag en de beenslag van de borst- en rugcrawl. Zodra een kind deze slagen zonder zwemvleugeltjes over enige afstand kan zwemmen, gaat hij/zij naar de ’fase 2 groep’.

Fase 2

De fase 2 groep bestaat uit maximaal dertien leerlingen. Zij zwemmen tweemaal per week 30 minuten. In fase 2 perfectioneren we de schoolslag en de enkelvoudige rugslag. Ook oefenen we de beginselen van de borst- en rugcrawl.

Waarom is Rob Sports een verstandige keuze?

Misschien heb je jezelf al eens de vraag gesteld waarom je bij ons ogenschijnlijk iets meer betaalt voor zwemlessen dan elders. Zo zijn er zwembaden of zwemscholen die met zogenaamde “pakketten” werken. Dat doen we bij Rob Sports liever niet en dat is een bewuste keuze. In plaats van pakketten, werken wij met een vast bedrag per maand.