Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen
100%
min
86%


Donderdag

20.00 - 20.45 uur (onder begeleiding fysiotherapeute)
20.45 - 21.30 uur (onder begeleiding fysiotherapeute)

€ 41,50 per maand

Instromen kan op ieder gewenst moment in de zwangerschap.
Op dit moment is er een korte wachttijd.

Als je buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder goed uit te voeren. In het water kun je de meeste bewegingen probleemloos maken. Dit komt natuurlijk door de opwaartse kracht van het water. Je voelt je bijna gewichtloos en juist dat heeft een ontspannende uitwerking op jouw lichaam.

Zwangerschapszwemmen vindt plaats in heerlijk water met een temperatuur van 33 graden Celcius. De warmte heeft ook een gunstige invloed op je bloedcirculatie, waardoor een verhoogde zuurstofopname in je bloed plaatsvindt. Dit is belangrijk voor jezelf en voor je kindje. Er worden allerlei oefeningen gedaan waardoor je heerlijk relaxed thuiskomt en waar je tevens wat aan hebt tijdens je bevalling.

Doordat de oefeningen zich afspelen in het water, biedt dat heel wat specifieke mogelijkheden en zijn andere effecten te bereiken dan bij de zwangerschapsgymnastiek. Zwangerschapszwemmen is dan ook een nuttige en plezierige aanvulling op de zwangerschapsgymnastiek.

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breder gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie.

Uit het feit dat steeds meer verloskundigen het zwangerschapszwemmen aanbevelen, mag worden afgeleid dat er sprake is van een zinvolle en verantwoorde activiteit. Zwemmen is zelfs de meest geschikte vorm van sport tijdens de zwangerschap. Om misverstanden te voorkomen, wijzen wij er uitdrukkelijk op dat zwangerschapszwemmen iets heel anders is dan zwangerschapsgymnastiek.

HOE?
Zwangerschapszwemmen bij Rob Sports vindt plaats in groepsverband. Tijdens de les worden gedurende 30 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Al deze oefeningen kun je op eigen tempo en niveau uitvoeren. De activiteit duurt 45 minuten, waarvan 30 minuten oefeningen worden gedaan. De lessen worden gegeven door professionele en enthousiaste fysiotherapeuten.

Samen met andere aanstaande moeders kun je bovendien ervaringen delen. Na afloop van de zwemles kun je in onze kantine terecht voor een kopje koffie of thee. Dit is erg gezellig. Vaak zien wij de aanstaande moeders van het zwangerschapszwemmen gezamenlijk als jonge moeders weer terug bij het ouder en kind zwemmen.

WANNEER?
Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je deelnemen aan ons zwangerschapszwemmen. In principe kan het zwemmen gedurende de hele zwangerschap worden beoefend.

EN DAARNA?
Als je hebt meegedaan met zwangerschapszwemmen en een geboortekaartje naar ons stuurt, ontvang je een kaart van ons terug met daarbij aangeboden een gratis maand Babyzwemmen of Aquafit.