Therapiezwemmen

Therapiezwemmen

Maandag
13.30 - 14.15 uur / 14.15 - 15.00 uur

Dinsdag
18.00 - 18.45 uur / 18.45 - 19.30 uur
19.30 - 20.15 uur / 20.15 - 21.00 uur

Vrijdag
19.30 - 20.30 uur

€ 36,50 per maand (incl. onbeperkt sporten in sportruimte)

De oefenzaal is voorzien van diverse toestellen / attributen voor het realiseren van een goed oefenmoment. De fiets ergometer en de loopband zijn geschikt voor gebruik door ouderen, evenals de handhalters, ballen etc. In overleg met onze instructeurs kan een schema op maat worden gemaakt, waarbij gekeken wordt naar uw persoonlijke voorkeur t.a.v. de verschillende oefeningen.

Openingstijden zaal / sportruimte (in overleg):

Maandag 08.30 - 12.00 uur / 13.30 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 12.00 uur / 13.30 - 21.00 uur
Woensdag 12.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 12.00 / 13.30 - 19.00 uur
Vrijdag 12.30 - 19.00 uur
Zaterdag 08.00 - 16.30 uur

Vrijblijvend een keer proberen? Dat kan!
Mail naar info@robsports.nl of bel 0592-373625 voor het maken van een afspraak.

Bewegen helpt klachten te verlichten of soms zelfs te voorkomen. Daarnaast heeft bewegen een positief effect op onder andere lichaamsgewicht, vetpercentage, bloeddruk en insuline-gevoeligheid.

Therapiezwemmen zijn bewegingslessen, die in extra verwarmd water (33° C) gegeven worden. Juist wanneer mensen minder goed kunnen bewegen, kan het bewegen in warm water uitkomst bieden. Ook als men wil aansterken, bijvoorbeeld na een operatie of een bevalling, of om te zwaar belaste gewrichten en/of spieren weer op gang te helpen, is therapeutisch zwemmen ideaal. Onder deskundige begeleiding bewegen in het water levert een uitstekende bijdrage aan het beter bewegen op vaste grond.

Voor wie weinig kan bewegen, is zwemmen of bewegen in het water vaak ideaal. Water maakt nu eenmaal licht. Bij veel zwembaden is de temperatuur echter laag. Ouderen en mensen met een beperking koelen daardoor snel af, waardoor ook het plezier om te zwemmen of te bewegen in het water verdwijnt. Een eigenschap van water is ook dat het hartslag verlagend werkt. De opwaartse druk van water zorgt voor opvang van schokken, waardoor de gewrichten worden ontzien.

In het water kunnen er, zonder verergering van klachten, meer oefeningen gedaan worden, dan op het droge mogelijk is. Dat maakt therapiezwemmen ook geschikt bij het revalideren na een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het lichaam af waardoor bijvoorbeeld de looptechniek kan worden geoefend zonder dat de benen, de heupen of gewrichten worden overbelast. Met therapiezwemmen werkt men naast het verminderen van de klachten tegelijkertijd aan de conditie en mobiliteit.

Door de lage weerstand van water is een zwembad de uitgelezen plek voor therapie of revalidatie. Lichamelijke oefeningen in (warm) water helpen dan ook bij het soepel maken of houden van de spieren. Het water ontspant, wat pijnklachten vermindert. Niet voor niets kan een huisarts, specialist of fysiotherapeut u doorverwijzen naar het therapeutisch zwemmen.

BIJ ROB SPORTS
Voor mensen met rug- en nekklachten organiseren wij therapiezwemmen in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeute Karin de Vrieze. Het water van het zwembad bij Rob Sports is aangenaam warm, het is altijd 33 graden Celsius. Dit maakt bewegen en zwemmen in het zwembad prettiger en gemakkelijker. De oefeningen zorgen voor ontspanning door inspanning. Hiermee kan de spierkracht en de souplesse worden vergroot.

Ook doen we oefeningen in het water met personen met chronische klachten. U kunt bij ons terecht met onder andere chronisch rug- en nekklachten , spier- en gewrichtsklachten zoals reumatische aandoeningen, slijtageklachten en fybromyalgie. Parkinson, artrose, chronische pijn of spasticiteit.

DOEL
De gewrichten en spieren soepel te houden en de conditie te verbeteren.
Onder deskundige leiding plezierig en ontspannend bezig te zijn in heerlijk warm water.
Het sociale contact te bevorderen.

AAN
Mensen met (tijdelijke) lichamelijke klachten.
Voor mensen met een handicap.
Voor mensen voor wie een ’normale’ sport te belastend is.
Voor mensen met een aandoening (zoals bijvoorbeeld rug patiënten, hart- en vaatziekte).