Lessen afmelden / inhalen


LESSEN AFMELDEN
Het is mogelijk om zwemlessen af te melden wegens b.v. ziekte of afwezigheid. Afmelden kan middels de persoonlijke pagina, onze Rob Sports App, E-mail of telefoon. In verband met afwezigheid van medewerkers op onze administratie (buiten kantooruren) gaat de voorkeur uit naar de andere mogelijkheden.

Afmelden kan tot 2 uur voor de werkelijke zwemles. Bij tijdig afmelden wordt het inhaaltegoed automatisch met 1 les verhoogd. In verband met beperkte mogelijkheden tot inhalen is het raadzaam om niet zomaar de zwemles af te melden. Ook is regelmatige afwezigheid niet bevorderlijk voor de continuïteit van de zwemlessen en de daaraan gerelateerde vorderingen.

Wanneer een door u afgemelde zwemles nog niet door iemand anders is gereserveerd, dan is het mogelijk om de afmelding te annuleren door op het woordje “reserveren” te drukken. Is de les inmiddels door iemand anders gereserveerd dan staat er “afgemeld” en is het niet meer mogelijk om uw afmelding te annuleren.

LESSEN INHALEN
Wanneer er een inhaaltegoed is opgebouwd dan kan (indien mogelijk) een inhaalles worden gereserveerd. Een inhaalles kan worden gereserveerd via de persoonlijke pagina of onze App. Het heeft geen zin om te bellen wanneer het systeem geen mogelijkheden geeft, want wij zien in onze computer hetzelfde als u. Wanneer een inhaalles is gereserveerd dan versturen wij een E- mail naar het bij ons bekende mail adres met een bevestiging van de reservering. Het inhaaltegoed wordt nu met 1 les verlaagd.

De scores van een leerling + eventuele aantekeningen van de lesgevers staan op de werklijst van de inhaallesgroep vermeld. Onze lesgevers hebben deze informatie iedere les bij het zwembad en bepalen aan de hand van alle scores het lesdoel voor alle kinderen. Wij zijn altijd voorzichtig met het aanpassen van de scores bij een inhaalles i.v.m. de “momentopname” en eventuele afspraken tussen vaste lesgever en ouder.

Het inhaaltegoed blijft de hele lesperiode geldig, dus tot en met de zwemlessen voor het laatste diploma. Het tegoed aan inhaallessen wordt niet met het lesgeld verrekend.

UITLEG INHAALSYSTEEM
Bij veel zwembaden / sportverenigingen is het niet mogelijk om niet gevolgde lessen/trainingen in te halen. Wij bieden wel mogelijkheid om afgemelde lessen in te halen, wij kunnen echter niet garanderen dat alle afgemelde lessen ook daadwerkelijk ingehaald kunnen worden.

De redenen om een les af te melden zijn heel divers en liggen niet bij ons. Op alle dagen van de week zijn op alle beschikbare tijden lesgroepen gemaakt. Ook in de vakanties gaan de lessen door, al dan niet met een aangepast rooster. Buiten de bestaande lesgroepen zijn er geen mogelijkheden om een les in te halen, dit moet dus binnen de bestaande groepen. Aangezien de lesgroepen in de regel allemaal vol zijn, is de enige manier waardoor ruimte ontstaat om in te halen, door afmeldingen van andere kinderen binnen de zwemlesgroepen. Wanneer een leerling een les afmeld, wordt de datum en tijdstip zichtbaar als mogelijkheid om in te halen en deze les kan door iedereen van hetzelfde niveau worden gereserveerd. Hier hebben wij geen invloed op.

Regelmatig horen wij wel eens dat ouders hun kind niet afmelden, omdat ze toch al inhaallessen genoeg hebben, of het toch niet in willen halen. Het resultaat is dat andere ouders de mogelijkheid tot inhalen ontnomen wordt. Wij raden dan ook ten zeerste aan om een kind bij ons af te melden wanneer deze niet op zwemles aanwezig kan zijn. Niet alleen om een inhaalles te ontvangen, maar ook de mogelijkheid aan andere ouders geven op deze plaats een les in te halen.