Wisseling zwemlessen


In de kleedruimtes hangen klokken met daarbij een informatiebordje over het betreden van de natte ruimte (toiletten) nabij het zwembad. Op deze bordjes staat vermeld dat het niet is toegestaan om eerder dan 5 minuten voor de zwemles bij de douches te verblijven. Wij willen u graag uitleggen waarom.

In de eerste plaats is het douchen bedoeld om even snel af te spoelen en eventuele verontreiniging (ureum, zand etc.) van het lichaam af te spoelen. Door het afspoelen reduceren wij ongeveer 75% van de verontreiniging in ons zwembadwater. Douchen is niet bedoeld om kinderen 10 tot 15 minuten voor aanvang van de les warm te houden. Laat uw kinderen het toilet in de hal gebruiken wanneer u vroegtijdig aanwezig bent en niet de toiletten bij het zwembad.

Tussen de doucheruimte en het zwembad is een open verbinding. Geschreeuw van kinderen en dichtslaande deuren is erg goed te horen in het zwembad zelf en daardoor ook zeer storend. Kinderen van de volgende lesgroep mogen voor hun eigen les de zwemruimte binnenkomen en rustig op de bankjes gaan zitten, zonder te storen. Een snelle wisseling van de lesgroepen is nu mogelijk en er gaat geen onnodige tijd verloren.

Met name bij het springen in het water zonder zwemvleugeltjes, wat we de laatste 5 minuten voor het einde van de les oefenen met de kinderen in de Fase 1 groepen, kan een rommelige (gevaarlijke) situatie ontstaan. Er zijn kinderen die reeds op de bankjes zitten en geluid produceren, er komen nieuwe kinderen vanuit de douches, er zijn ouders die kinderen begeleiden en er zitten 8 jonge kinderen zonder zwemvleugeltjes op de kant te wachten voordat ze aan de beurt zijn om te springen. Het kan gebeuren dat een kindje per ongeluk in het water valt omdat hij/zij niet stilzit of een duwtje van iemand anders krijgt. Onze lesgevers reageren allert omdat zij dit kunnen horen wanneer het rustig is en alles gestructureerd verloopt. Veiligheid gaat voor alles!

Wij verzoeken daarom iedereen om maximaal 5 minuten voor de les aan te houden om te douchen en gebruik te maken van de toiletten. Kinderen die te vroeg binnenkomen worden door ons terug gestuurd naar de kleedruimtes.